20 nov 2012 – Dat is de titel van het dikke boek dat een opgetogen Mr. America, in de gedaante van Uncle Sam, zit te lezen, terwijl om hem heen de dino’ s “Syrie”, “Midden Oosten”, “Schuld” en “Economie” een rondedansje doen. Dit is de cartoon van vandaag in de The International Herald Tribune. (Dit keer van ‘Stantis’ overgenomen uit de Chicago Tribune.)
Let op die cartoons, elke dag linksboven op de tweede opinie pagina (meestal 9) van de Herald (onderdeel van The New York Times), en bijna elke dag helpen ze je wat op te vrolijken. Mij wel in elk geval. Simpel en doeltreffend commentaar op het wereldnieuws, door internationale cartoonisten steeds in dezelfde Amerikaans-traditionele realistische stijl getekend.
Een paar dagen geleden een geschrokken Gaza-bewoner tegen z’n vrouw wanneer de raketten aan komen vliegen: ‘De Israëlische verkiezingen komen er weer aan!’ (‘Chapatte’ voor de Neue Züricher), of vorige week een portret Petraeus in vol ornaat behangen met medaljes op z’n jasje, met daaronder een paar behaarde generaalsbeentjes die uit een grote onderbroek met hartjes steken. Hij kijkt er erg parmantig bij. (‘Chapatte’, voor de I.H.T). – R.P.

Geplaatst op 20 november 2012 om 22:53.
Print dit bericht