Vanuit de regering wordt er op de ‘publieke omroepen’ druk uitgeoefend om te fuseren en zo kosten te besparen. De VPRO probeert de laatste tijd via advertenties in dagbladen leden te werven en alles wijst erop dat ze een fusie met bejaardenomroep Max aan het voorbereiden zijn. Nieuwe leden worden gelokt met een gratis dvd met een programma van Adriaan van Dis! Jawel van Adriaan van Dis! Dat kan je zelfs geen poging tot omkoping meer noemen.
Tegelijk zagen we al op de tv dat de directeur van Omroep Max op zijn beurt zich overal kwaad zat te maken over de mogelijk opheffing door de regering van het Mediafonds. En dat is precies de subsidiegever voor verantwoorde tv-programma’s en docu’s waar de VPRO het van moet hebben.
Op zichzelf trouwens een logische ontwikkeling. De VPRO werd ‘groot’ in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw. Een simpele rekensom wijst uit dat de recalcitrante (wie kent het woord nog) programmamakers van toen, net als de leden, intussen een mooi pensioen aan het binnen halen zijn. De fusie is nog maar een kwestie van dagen. (RP)

Geplaatst op 22 november 2012 om 11:19.
Print dit bericht