Wie een scriptdoctor nodig heeft weet me vast wel te vinden. Het killen van darlings vindt niet alleen plaats in scenario’s, maar ook in manuscripten voor boeken. Ik heb me het afgelopen jaar met veel plezier ook toegelegd op het editen van boeken. Structuur, taalgebruik, spanning, doelgroepen, – het gaat steeds weer om dezelfde benadering.
Zo mocht ik in 2012 het manuscript van historica Edwina Hagen “Rutger Jan Schimmelpenninck, President van Nederland” helpen persklaar maken voor een breder publiek. Het verscheen in september bij uitgeverij Balans. De vrouw van deze bijna-president speelt daar een opvallende rol en, en we overwegen dan ook een opzet voor een mini-tv-serie te ontwikkelen.
Op dit moment werk ik met de architect Menno Homan aan zijn kritische architectuur-filosofie “Hoe een oeroud vak haar ziel verloor”. Een schitterende persoonlijke analyse van de Werdegang van de huidige vercommercilaiseerde architectuur. Het verschijnt in 2013.
Ook doe ik de opzet en eindredactie van de autobiografische roman “Total Facelift (werktitel) van de journaliste Ingeborg Beugel, die ook in 2013 moet verschijnen. (Doctor Proctor – R.P.)

Geplaatst op 19 november 2009 om 21:53.
Print dit bericht