Grappig, nou ja grappig? Maar nog niet zo lang geleden konden we bij bnnvara, op de tv dus, een docu zien over hoe slordig Shell omgaat met een land als Nigeria bij de exploitatie van z’n olie aldaar. Ook een artikel op de site van bevaar daarover (zie onder).
Grappig, omdat ik al enige tijd met de Nederlandse-Franse regisseur-cameraman Roger Simonsz een scenario aan het opzetten ben over het zelfde onderwerp, titel “Corrupt”. Fijn dus, want onderstaande publicaties ondersteunen ons verhaal voor honderd procent.
Natuurlijk zijn die corruptieverhalen de achtergrond, het decor voor de persoonlijke ontwikkelingen van de hoofdpersonages die daarvoor mede gestuurd worden (die ontwikkelingen).
Het gaat dan en om homoseksualiteit (die officieel niet bestaat in dat land) en over diplomatieke corruptie (ook niet). Het geheel op waarde gebeurde zaken gebaseerd.
Nou ja, voltooiing ligt in t verschiet.
Producent moet nog gevonden worden.
R


https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/shell-employees-involved-with-causing-oil-leaks-in-nigeria?fbclid=IwAR125v3ie3QU5cRaFhOZ5aIPQmQMKk40wPbzkF4xSBNmDXO1VSpyuvCnm7I
https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/de-hel-van-shell?fbclid=IwAR03y6wsOHGxFlHwEYvvUVOwPrNyY1CVPe3FPRhJLXnTGX1KXUPxUFyHxYs

Geplaatst op 17 december 2020 om 17:07.
Print dit bericht